Kérdése van? Hívjon minket! +36703845539

Kérdése van? Hívjon minket! +36703845539

Blog

Hova és miért válasszunk vízálló spc burkolatot?

Hova és miért válasszunk vízálló spc burkolatot?

Aki padlóválasztás előtt áll, az biztosan körbekérdez, nézelődik, hogy melyik lenne a legjobb megoldás a felújítás során. Az innovatív padlóburkolatokból szerencsére nincsen hiány, például a vízálló spc burkolatok kellően strapabíróak. Számtalan mintában, színben, méretben beszerezhetjük őket, sőt, akár mi magunk megoldhatjuk a felszerelést.

De vajon hova és miért érdemes ezt a típust választani? Ebben a cikkben erre a kérdésre adjuk meg a választ.

Mi az spc panel?

A vízálló spc burkolat kiváló tulajdonságokkal rendelkező, meleg hatást keltő változat. Igen strapabíró, amit a merev magnak köszönhet. A legjobb pedig az, hogy extrém körülmények között mérettartó, így olyan helyeken is bátran használható, ahol sok nedvesség és pára éri az anyagot. Ide tartozik a pince, a konyha, és persze a fürdőszoba. A kőőrlemény, amit egyéb adalékanyagokkal kombinálva állítanak elő, létrehoz egy rétegelt burkolatot, amely az olyan természetes anyagokat utánozza, mint a kő vagy a fa.

Legfőbb tulajdonságai tehát, hogy vízálló, kopásálló, karcálló, klikkes rendszerrel készül, valamint ellenáll az extrém körülményeknek. A formatervezés, a minták és a színek széles skálájában kaphatóak, ezáltal rengeteg lehetőség kínálkozik a felhasználására. Mivel sokoldalú, így a mérsékelten igénybe vett helyiségektől kezdve a gyakran használt területekig bátran alkalmazhatjuk. A Motivo termékcsalád tagjai például remek választások, ha csempehatású megoldásban gondolkodunk.

Modern hatású falburkolatok

A praktikus PVC-U anyag segít a tér harmonikus dizájnjának kialakításában. A belőle készült panelek a hagyományos csempék megjelenését utánozzák, emellett egyszerűen tisztíthatóak, tartósak és persze kis súllyal rendelkeznek. A mintázatok különféle stílusban kaphatóak, lehetővé téve ezzel számunkra, hogy létrehozzuk a kívánt atmoszférát.

Előnyük, hogy könnyen telepíthetőek, karbantarthatóak, eközben olyan hatást keltenek, mintha valódi csempével dolgoztuk volna. Ellenállnak a nedvességnek, a mechanikai hatásoknak, ideálisak lehetnek a fürdőszobákba, konyhákba, más nedves helyiségekbe. Rugalmasan alkalmazhatóak a különféle térbeli koncepciókhoz, dizájnokhoz, stílusokhoz.

Mivel sokoldalú burkolatról van szó, így lakásokban, házakban is gyakran választják őket, hiszen padlófűtés esetén kiváló a hővezető képessége. Ezen tulajdonságát tovább fokozhatjuk, ha az erre alkalmas alátétekkel dolgozunk. Mivel 100%-ban vízállóak, így gyermekes és állatbarát családokban is bátran használhatjuk őket. A vízálló tulajdonságnak hála egyre többen inkább ezt választják a hideg burkolatok helyett, hiszen csak alátétre és szegélyre van szükség. A klikkes kivitelnek köszönhetően pedig szaktudást és szerszámot sem igazán igényel.

Tényleg jó választás a fürdőszobába a vízálló spc burkolat?

A webáruházunkban kapható burkolatok rendkívül ellenállóak a nedvességgel szemben. Éppen ezért bátran alkalmazhatóak a fürdőszobában, ahol bizony sok a pára és a víz. Az anyag megóvja a panel alatti felületet a károktól, ráadásul szükség esetén könnyen tisztíthatóak és karbantarthatóak. Egy nedves törlőkendő vagy mopp bőven elég a tisztításhoz, ezáltal a speciális bevonat még jobban ellen tud állni a penésznek és a gombának.

Ezek a burkolatok tehát ötvözik a vízállóságot, a strapabíróságot, valamint az egyszerű kezelhetőséget, amik remek alternatívákká teszik őket a hagyományos csempékkel szemben. Fontos azonban a megfelelő telepítés, hogy a hosszú élettartam garantált lehessen.