Kérdése van? Hívjon minket! +36703845539

Kérdése van? Hívjon minket! +36703845539

Blog

Fahatású panelek falra: melyik helyiségbe milyet válasszunk?

Fahatású panelek falra: melyik helyiségbe milyet válasszunk?

A természetesség szinte mindenki számára fontos eleme az otthon berendezésének. A dekorációs tárgyak népszerűsége töretlen, ám aki valódi faburkolattal szeretné egyedivé tenni az otthonát, annak jóval magasabb kiadásokkal kell számolnia. Helyette érdemes fahatású paneleket falra szerelni, hiszen ezek olcsóbbak, de ugyanolyan tartósak és kevesebb karbantartást igényelnek. Hosszú távon tehát sokkal kényelmesebb megoldás, nem beszélve arról, hogy a felszerelésükhöz sem kell szakembert hívni.

A beltéri falburkolatok használatának előnyei

A belső falburkolatok olyan építészeti elemek, amik nemcsak a falak, de még a mennyezet borítására is alkalmasak lehetnek. Kiváló választások lakó- és kereskedelmi épületekben, valamint az utóbbi időben gyakran kerülnek elő az építkezések során is. A számtalan pozitív tulajdonsággal rendelkező dekorációs elemek esetében azonban nem árt figyelembe venni azt sem, hogy növelik az ingatlan értékét, emellett óvják a falakat a sérülésektől.

A legjobb bennük, hogy a paneleket sima felület esetén közvetlenül fel lehet ragasztani a falra. Ehhez csak egy speciális ragasztóra van szükség, amely hosszú ideig ott tartja a burkolatot. A méretre vágáshoz viszont nem árt egy fűrészt használni, amivel pillanatok alatt kiszabhatjuk a minőségi paneleket. Egyenetlen felület esetén a szakemberek párnafa használatát javasolják.

Fahatású panelek falra

A fahatású panelek falra a legjobbak, hiszen ennek hála kevesebbet kell a festéssel és a felület javításával foglalkozni. Itt nem gond, ha nekimegyünk, esetleg szennyeződik, a mechanikai behatásokat is jól tűrik, egy vizes ronggyal könnyedén letisztíthatjuk és karbantarthatjuk.

Mivel minden beltér egyedi, így minden esetben mások a lehetőségeink. Az viszont az összesnél azonos, hogy a cél az inspiráló atmoszféra megteremtése. A nappaliba kiváló választást jelenthetnek a VOX Kerradeco fahatású változatai, amelyek univerzális lehetőséget adnak a terek egyedivé tételére. Ezek a változatok harmonizálnak a terekkel, főleg, hogy több árnyalatból válogathatunk.

A webáruházunkban kapható burkolatok esetében a hamu, a brandy, a vintage, a havas, a szén, valamint a beton árnyalatokból válogathatunk. A panelek fenntartható és újrahasznosítható anyagokból készülnek. A polimerek és ásványok keverékéből álló mag, illetve a hőnyomott szerkezetű, keményített réteget tartalmazó panelek készítésekor a színekről a prémiumminőségű, matt védőlakkal védett digitális nyomtatás felel.

A nedvességgel és ütésekkel szemben nagy ellenállást tanúsító változatokat pillanatok alatt tisztává tudjuk varázsolni. Hozzájárulnak továbbá a belső tér hangszigeteléséhez, nem fakulnak és kopnak, ezáltal napfényes nappalikban is megállják a helyüket.

Milyet válasszunk vizes helyiségekbe?

Fürdőszobába és konyhába nem kerülhet akármilyen panel, hiszen ide vízálló változatra lesz szükség. Szerencsére a Motivo termékcsaládnál kapható fahatású burkolat ellenáll a nedvességnek. Tartósságának hála évekig kiváló teljesítményre képes, remekül “díszíti” a konyhát vagy a fürdőszobát, esetleg a mosókonyhát.

A 11-féle színben elérhető modell tökéletesen kiváltja a vakolást, a festést és a tapétázást, így többé nem kell rendszeresen falat javítani. A kiterjedt mintaválaszték lehetővé teszi, hogy saját igényeink szerint alakítsuk az otthonunkat. A nút-féderes kapcsolódás pedig könnyű szerelést eredményez. Sőt, a clickes rendszerrel ellátott panelek akár még a mennyezetre is kerülhetnek. Magas hő hatására viszont olvadhat, így a gáztűzhely környékére más típust érdemes választani.